Bitcoin-beveiligingstips

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat beveiliging niet leuk of opwindend is, maar het blijft nog steeds van het grootste belang wanneer je te maken hebt met iets waar je zuurverdiende geld gevaar loopt voor digitale roofdieren. Het is dus tijd om uw Bitcoin-beveiliging serieus te nemen!

Hier ga ik de belangrijkste tips doornemen om veilig te blijven! Ga hier als je litecoin kopen en ethereum kopen wilt.

Controleer het webadres! Zoek naar HTTPS

Elke website die u vraagt ​​om in te loggen, moet een geldig SSL-certificaat hebben om ervoor te zorgen dat uw verbinding met de website veilig en versleuteld is. Wat betekent dit? Zie de afbeelding hieronder, je zou het groene hangslot in de adresbalk van de browser moeten zien samen met https in plaats van http.

Over het onderwerp adresbalken. Zorg er ook voor dat de website waarop u zich bevindt, degene is die u van plan was te bezoeken. Veel websites hebben “lookalike” -sites waar de website identiek lijkt en het webadres een letter anders zal zijn. Een voorbeeld hiervan is een Bittrex-kloon waarbij de i in plaats daarvan een l is, wat niet altijd gemakkelijk te herkennen is. Zorg er altijd voor dat u de juiste website bezoekt, dit is een andere reden waarom bladwijzers nuttig kunnen zijn.

Pas op voor phishing e-mails

Phishing is wanneer iemand je probeert te dwingen, meestal door middel van e-mailspoofing of instant messaging in een poging je ertoe te brengen een website of bezoek te bezoeken en vervolgens je gegevens te verstrekken, waarna ze een kopie nemen en toegang hebben tot je accounts en doen wat ze doen alstublieft.

E-mails die aan u zijn gericht, moeten uw naam bevatten, niet “Beste lid” of iets dubbelzinnigs als dat. Controleer altijd het veld “van” en controleer het e-mailadres correct om er zeker van te zijn dat het afkomstig is van wie het zegt dat het is. Als u denkt dat een website wordt nagebootst, neem dan contact op met hun ondersteuning en maak hen op de hoogte van de e-mail, zij kunnen u vragen om een ​​kopie door te sturen.

Houd rekening met Google Zoeken

Dit klinkt misschien contra-intuïtief, maar ik zal het uitleggen. Als u via Google naar uitwisselingen en accounts zoekt, vindt u mogelijk nepwebsites in de resultaten. Sommige hackers kopen zelfs de gesponsorde advertentieruimte op om bovenaan te verschijnen.

Als u zich vervolgens aanmeldt bij een nepversie van Binance of Bittrex, hebben deze snode mensen uw inloggegevens en kunnen ze mogelijk toegang krijgen tot uw account op de echte beurs en uw geld legen! Gebruik bladwijzers zodat je weet dat je altijd teruggaat naar de juiste website.